background image
glavni reklamni bannerglavni reklamni bannerglavni reklamni bannerglavni reklamni bannerglavni reklamni bannerglavni reklamni banner
Objavljeno: 12.03.2013 u 14:10.| Izvor: DISTI| Autor: DISTI

Sarajevo nekad i sad

„Sarajevo nekad i sad“ je Android aplikacija koja nudi virtuelnu šetnju kroz historiju, kulturu i tradiciju Sarajeva i Bosne i Hercegovine od 16. do 19. stoljeća.
veličina teksta 

Ukoliko posjedujete Android tablet ili smartphone uređaj, predlažemo da isprobate novu aplikaciju iz Simple.ba (by DISTI) inkubatora, koju možete besplatno preuzeti sa Google Play servisa.

 

„Sarajevo nekad i sad“ je Android aplikacija u okviru koje možete možete pročitati tematske priče znamenitih kulturnih institucija Sarajeva: Tekstilno pokućstvo (Svrzina kuća), Prvo sarajevsko pozorište (Despića kuća), Bazar u Sarajevu (Brusa Bezistan – Historija Sarajeva), Smjena dvije civilizacije (Muzej Sarajevo 1878-1918), Jevreji u Bosni (Muzej Jevreja u BiH), Svakodnevni život u 19. st. (Zemaljski muzej BiH), Hamam u Sarajevu (Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića) i Stare kule u prošlosti i sadašnjosti (Muzej „Alija Izetbegović“).

 

Aplikacija je rađena u okviru projekta Sarajevo na raskršću svijeta čiji je cilj promocija kulturno-historijske baštine grada Sarajeva. Cjelokupan projekat finansiran je od strane Evropske unije, a za ideju i implementaciju je zaslužna Fondacija MOZAIK.

 


VIJESTI

ruckusprvi-wave-2-access-point-zoneflex-r710
Ruckus: prvi Wave 2 Access Point - ZoneFlex R710
microsoft-akcija--sedmice-povezite-se-sa-cloudom-preko-office_a-365
Microsoft AKCIJA - povežite se sa cloudom preko Office-a 365!
disti-ponuda-sedmice-dell-latitude-3550
DISTI ponuda sedmice: Dell Latitude 3550
budite-u-korak-sa-cloudom-zasto-trebate-imati-microsoft-office-365
Budite u korak sa cloudom: zašto trebate imati Microsoft Office 365?
dell-inspiron-2350-aio-touch-screen-desktop
Dell Inspiron 2350 AIO Touch Screen Desktop

 

Facebook preporuke

DISTI reklame


Google reklame

_ _ _ _ _ _ _ _