background image
glavni reklamni bannerglavni reklamni bannerglavni reklamni bannerglavni reklamni bannerglavni reklamni bannerglavni reklamni banner
Objavljeno: 29.07.2010 u 00:00.| Izvor: itpro.co.uk| Autor: itpro.co.uk

Dell EqualLogic PS6510X review

Kao novi vrh Dell-ove porodice IP SAN uređaja, EqualLogic PS6510X uzeo je oštar fokus na preformanse, kapacitet i cijenu u preduzećima sa virtualiziranim okruženjem.
veličina teksta 
Slika: Dell EqualLogic PS6510X review

Dell EqualLogic

Ovo 4U kućište se isporučuje sa maksimalno 48 SAS ili SATA diskova i kombinuje kapacitet sa podrškom za 10-Gigabit Ethernet (10GbE) kao standard.

Dell PS6510 series dolazi standardno sa parom kontrolera koji funkcijonišu u active/standby mode-u gdje su sve operacije sinhronizirane između oba kntrolera.

Sa Dell EqualLogic PS6510 series array-om predstavljen je novi firmware koji dolazi sa mnoštvom novih svojstava. Kao prvo tu je automatski slojeviti storage koji kombinuje SSD i hard disk-ove u isti RAID array i predstavlja ih kao jedan storage pool.

To svojstvo podržava kombinaciju od osam SSD-ova i osam 15K SAS hard disk-ova što može bit postavljeno u jedan RAID-6 array. Podjela podataka na slojeve je potpuno automatizirana i uređaj postavlja važnije podatek (hot data) na SSD-ove radi bržeg pristupa što ga čini jako pogodnim za podjelu opterećenja kod zahtjevnih aplikacija kao što su virtualna desktop okruženja.

 

Upravljanje sigurnošću je poboljšano sa novim, na ulogama baziranom pristupu. Moguće je kreirati različite tipove korisnika te jednima omogučiti puni pristup a drugima dijelimični ili tek read only pristup uređaju.

 

Dva network porta na primarnom kontroleru imaju dodjeljene sopstvene IP adrese, ali su grupisani zajedno pod jednu virtualnu IP adresu. Uređaj dijeli opterećenje između njih i isporučuje maksimalno 10Gb propusta.

Svaki uređaj upravlja svojim sopstvenim RAID array-om, ali storage svih grupnih članova je dostupan kao jedinstveni unos. Storage može rasti po potrebi do 16 fizičkih uređaja koji se predstavljaju kao logički storage pool.

Kreiranje volume-a radi se kroz ugrađeni čarobnjak. Dovoljno je izabrati storage pool, veličinu volume-a i dodati restrikciju pristupa. Ograničenje pristupa volume-u moguće je postaviti koristeći CHAP autentifikaciju, IP adrese host-ova ili iSCSI initiator imena.

Za vrijeme kreiranja volume-a na storage-u moguće je izvršiti rezervaciju prostora za pohranjivanje snapshot-a koji se mogu praviti nad cijelim volume-ima, SQL bazama, Microsoft Exchange bazama i virutelnim mašinama. U slučaju potrebe za rekonstrukcijom podataka snapshot je moguće montirati kao zaseban volume te vršiti rekonstrukciju podataka iz istih.

 

Izvor: http://www.itpro.co.uk/624163/dell-equallogic-ps6510x-review


VIJESTI

ruckusprvi-wave-2-access-point-zoneflex-r710
Ruckus: prvi Wave 2 Access Point - ZoneFlex R710
microsoft-akcija--sedmice-povezite-se-sa-cloudom-preko-office_a-365
Microsoft AKCIJA - povežite se sa cloudom preko Office-a 365!
disti-ponuda-sedmice-dell-latitude-3550
DISTI ponuda sedmice: Dell Latitude 3550
budite-u-korak-sa-cloudom-zasto-trebate-imati-microsoft-office-365
Budite u korak sa cloudom: zašto trebate imati Microsoft Office 365?
dell-inspiron-2350-aio-touch-screen-desktop
Dell Inspiron 2350 AIO Touch Screen Desktop

 

Facebook preporuke

DISTI reklame


Google reklame

_ _ _ _ _ _ _ _